Industrial office design: Holloway Li's creative redesign for Broadwick Live

by @industrialkonzept Team

Holloway Li has implemented an innovative design project for the renowned live entertainment company Broadwick Live in the UK. The project transforms a 743 square meter office complex into a flexible workspace that seamlessly transforms from an office during the day to an event venue at night. Inspired by the rebellious aesthetic of raw, post-industrial club spaces, the design concept combines traditional layouts with modern elements such as concrete structures, textured plaster and matte black accents, complemented by bright red pipe systems.

Industrial office

Concrete walls and matt black interventions harmonize with bright red pipes - All images by Nicholas Worley

Industrial office

A sculptural staircase in a minimalist space

Industrial office

Open-plan office in a raw, industrial design

The design reflects the dynamic, event-focused nature of Broadwick Live by providing versatile work and meeting spaces with varying levels of privacy to encourage collaboration and spontaneous encounters. Holloway Li has incorporated living room-like spaces and open desk landscapes that meet the needs of a new generation of workers.

The minimalist design of the building envelope, characteristic of Broadwick's clubrooms, includes textured plaster and double-height, cast-in-situ concrete walls that frame the main atrium. Exposed ventilation ducts wrapped in silver foil and red piping add visual depth to the minimalist base.

Industrial office

Industrial office

Industrial office

The design team recreated Broadwick Live's club spaces using an all-black material palette to create tension through the texture of certain sculptural elements. In the room, matt black, strategically placed design elements act as dramatic eye-catchers. A new, stunning black steel staircase is at the center of the design as a tribute to the industrial aesthetic. The material consistency is ensured by rough, micro-cemented concrete.

Industrial office

Industrial office

Industrial office

On the ground floor, a sculptural microcement reception table welcomes guests, while the upper levels feature a monolithic 6-meter-long communal table that serves as a co-working area and communal dining area. The kitchen, designed as a “studio”, functions as a utilitarian social space made of black microcement, covered in matt Valchromat.

Industrial office

Industrial office

 

All photos by Nicholas Worley

 

More from the magazine

  1. Saint Laurent Unveils Parisian Bookstore

    In a move that continues to weave the brand's Parisian essence into its initiatives, Saint Laurent, under the guidance of creative director Anthony...
  2. 2700 House by IGArchitects: Architectural efficiency in a small space

    The "2700 House" in Saitama, Japan, a masterpiece of modern architecture by IGArchitects, impressively demonstrates how creative design can elegant...
  3. Beton Brut and Berlin: A History of Brutalism

    Cover Image: Headquarters of the French Communist Party, Architect: Oscar Niemeyer - Photography by © Denis Esakov   In the world of architect...